Hjälpa till på läger

Att hjälpa kåren som extra resurs på läger är mycket välkommet och ett bra sätt att komma lite närmare övriga ledare. Det är också ett fantastiskt sätt att tillbringa tid med sin egen scout och dess kompisar.

3 enkla steg:

  1. Skaffa ett utdrag ur belastningsregistret *) och maila det till intyg@vikingarna.net
  2. Du får en länk till webbkursen Trygga Möten **)
  3. Genomför webbkursen **) och maila certifikatet till intyg@vikingarna.net

Varmt välkommen!

 

*) Notera att det är ett speciellt utdrag i belastningsregistret. Det kommer inget med om eventuella fortkörningar eller annat. Enbart: dråp, grov misshandel, alla sexualbrott och liknande finns med. Läs mera hos Polisen. Utdraget är giltigt i 1 år.

**) Certifikatet är giltigt i 3 år

 


Alla över 15 år som erbjuds uppdrag eller tilldelas uppgifter i en scoutkår, som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn ska uppvisa ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Det begränsade registerutdraget för ideella organisationer innehåller enbart upplysningar om domar som gäller grova brott som mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Belastningsregistret för arbete och kontakt med barn


 

Trygga möten syftar till att barn ska vara trygga på sin fritid. Det handlar också om sådant som att vara en schysst kompis, deltagare emellan och att ledare har kunskap och mod att agera om något händer.

https://scouterna.luvit.se/tryggamoten/